Ergotherapie

Leren fietsen met behulp van een ergotherapeut

Vanuit Roll-on wordt de mogelijkheid geboden om onafhankelijk advies of begeleiding van een ergotherapeut te krijgen. Een ergotherapeut kan u onder andere helpen met de volgende vragen: 

  • U wilt een driewielfiets of scootmobiel aanschaffen, maar weet niet of u er veilig op kunt rijden?
  • U wilt een driewielfiets of scootmobiel aanschaffen, maar weet niet welk type fiets of scootmobiel het beste bij uw situatie past?
  • U heeft een driewielfiets of scootmobiel, maar voelt zich niet veilig of onzeker in het verkeer?
Wat is ergotherapie?

Ergotherapie is paramedische zorg, net als fysiotherapie of logopedie. Ergotherapeuten stellen mensen in staat om opnieuw hun dagelijkse activiteiten uit te voeren als dat niet meer lukt door bijvoorbeeld lichamelijke of psychische achteruitgang. Dit kunnen simpele handelingen zijn als eten, aankleden en uzelf verzorgen, maar ook het verplaatsen buitenshuis. Door het zoeken naar oplossingen voor de belemmeringen in de uitvoer van deze dagelijkse acitiviteiten, tracht de ergotherapeut ernaar uw kwaliteit van leven én zelfstandigheid te vergroten. Werkwijze
  • Neem contact op met de Ergotherapeut;
  • Samen met de ergotherapeut wordt een afspraak gepland bij Roll-on in Hapert;
  • U gaat samen met de ergotherapeut oefenen met het rijden op een driewielfiets of scootmobiel;
  • U ontvangt advies van uw ergotherapeut over welke driewielfiets of scootmobiel voor u het meest geschikt is en waaraan deze voorziening dient te voldoen.


Vergoeding van ergotherapie

Iedereen in Nederland heeft recht op minimaal 10 uur ergotherapie per jaar. De ergotherapie behandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Om behandeld te worden door een ergotherapeut is meestal geen verwijzing nodig. Vragen?

Heeft u vragen over eventuele begeleiding van een ergotherapeut, neem dan contact met ons op.